Rysslands federala offentliga institution ”Statliga registreringskammaren vid Rysslands Justitieministerium” affärsbesök till Sverige

 

Under perioden från den 22 till den 24 augusti 2012 kom en delegation av Rysslands federala offentliga institution ”Statliga registreringskammaren vid Rysslands Justitieministerium” på ett affärsbesök till Sverige.

Inom affärsbesökets ramar den 22-23 augusti höll den ryska delegationen möten i Sundsvall med Bolagsverkets ledning. Mötena gällde huvudriktningarna av Registreringskammarens verksamhet. Den ryska delegationen fick dessutom detaljerad information om Bolagsverkets verksamhet.

Parterna har diskuterat samverkan med European Business Register, normativa och juridiska aspekter vad det gäller att öppna utländska företags filialer och representationer i Ryssland och i Sverige, samt Rysslands och Sveriges statliga politiks utveckling gällande utländska filialers och representationers verksamhet. Parterna har nått samförstånd för ännu effektivare samverkan mellan institutionerna i framtiden.

Den 24 augusti 2012 ägde Registreringskammarens presentation rum på Ryska Federationens Handelsrepresentation i Sverige inför företrädare för Sveriges affärskretsar. Presentationen besöktes av ca 20 representanter för svenska företag, intresserade av att öppna företagens filialer och representationer i Ryssland. Antalet frågor som ställdes av de svenska deltagarna talar för evenemangets succé.